Op dit moment is her helaas niet mogelijk om uw bestelling af te ronden. Onze excuses voor het ongemak.

Vandaag voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Vandaag voor 18:00 uur besteld, vandaag verzonden

Vandaag besteld, maandag verzonden

Gratis verzending boven € 60,00
Betaal zoals jij dat wilt Betaal achteraf, met Ideal of Creditcard
Maandag tot Zaterdag geleverd, ook in de avond

47 Roning Absithe Barlepel / Cocktaillepel RVS 16,3 cm

Productinformatie 47 Roning Absithe Barlepel / Cocktaillepel RVS 16,3 cm

47 Roning Absithe Barlepel / Cocktaillepel RVS 16,3 cm

Wat is een barlepel / cocktaillepel eigenlijk?


Een barlepel of cocktaillepel wordt in eerste instantie gebruikt om alle ingrediënten voor een drankje door elkaar te roeren zodat alle smaken perfect samen worden gevoegd. Toch heeft een barlepel of cocktaillepel nog meer functies. Zo wordt een barlepel of cocktaillepel ook gebruikt als maateenheid voor siropen en creams, als die in kleine, met de jigger moeilijk af te meten hoeveelheden worden gebruikt, want een barlepel heeft een inhoud van ongeveer 0,5 cl.

Daarbij kenmerkt een barlepel of cocktaillepel zich met name door de lange steel. Deze steel wordt vaak gebruikt om in een drankje lagen aan te brengen door de drank via de steel langzaam naar beneden te gieten langs de lepel. Hierdoor komt de drank minder snel in het glas terecht en voorkom je dat de draken zich gaan mengen. Ook wordt een barlepel of cocktaillepel gebruikt om dranken met koolzuur (bubbels) in een glas te gieten, zoals mousserende wijnen en dergelijke, zodat de bubbels niet over het glas heen stromen.

Er zijn verschillende manieren waarop een barlepel of cocktaillepel gebruikt kunnen worden de gemakkelijkste is om de steel tussen de duim en wijsvinger houden en hier zacht mee roeren. Dit zorgt ervoor dat alle smaken perfect samen worden gevoegd tot 1 smaak sensatie

✔ Lengte: 16,3 cm
✔ breedte: 3 cm

✔ Kleur: RVS
✔ Materiaal: RVS

✔ Merk: 47 Ronin
✔ Vaatwasser veilig: Ja

Wat is een barlepel?

Een barlepel, ook wel cocktail lepel genoemd is een lange lepel welke gebruikt wordt bij het maken van diverse cocktails en drankjes. De lepel wordt gebruikt bij het roeren, maar ook afmeten van cocktails.

Hoe gebruik je een barlepel?

Stirren

Bij koolzuurhoudende cocktails die je in het glas maakt gebruik je een barlepel om te stirren. Je schenkt de ingrediënten in het glas. Met de barlepel stir je om de verschillende smaken goed te mengen met het ijs totdat de buitenkant van het glas helemaal koud is.

Layeren

Layeren doe je bij cocktails die je in laagjes maakt. Hierdoor krijg je een mooi presentatie effect. Je gebruikt hiervoor de platter kant van je barlepel bij het uitschenken.

Korte informatie

Product code01338
Merk47 Ronin
MateriaalRVS