Gratis verzending boven € 60,00
Ook avond bezorging

Vandaag voor 20:00 uur besteld, morgen in huis*

Vandaag voor 18:00 uur besteld, vandaag verzonden*

Vandaag besteld, maandag verzonden

Barlepel / Cocktaillepel gedraaid handvat RVS 27cm

Bundels voor de Barlepel / Cocktaillepel gedraaid handvat RVS 27cm

Boston cocktail shaker RVS gepolijst 820 ml incl RVS tin gepolijst

Cocktail shaker Boston shaker RVS tin gepolijst 530ml

€ 9,99 per stuk

Cocktail shaker Boston shaker gepolijst 820 ml

€ 16,00 per stuk

€ 25,99
€ 25,00 per set

Boston cocktailshaker shaker RVS mat 820 ml incl RVS tin mat

Cocktail shaker Boston shaker RVS tin mat 530 ml

€ 9,99 per stuk

Cocktail shaker Boston shaker mat 820 ml

€ 16,00 per stuk

€ 25,99
€ 25,00 per set

Passend bij

Productbeschrijving

Barlepel / Cocktaillepel gedraaid handvat RVS 27cm

Wat is een barlepel / cocktaillepel eigenlijk?


Een barlepel of cocktaillepel wordt in eerste instantie gebruikt om alle ingrediënten voor een drankje door elkaar te roeren zodat alle smaken perfect samen worden gevoegd. Toch heeft een barlepel of cocktaillepel nog meer functies. Zo wordt een barlepel of cocktaillepel ook gebruikt als maateenheid voor siropen en creams, als die in kleine, met de jigger moeilijk af te meten hoeveelheden worden gebruikt, want een barlepel heeft een inhoud van ongeveer 0,5 cl.

Daarbij kenmerkt een barlepel of cocktaillepel zich met name door de lange steel. Deze steel wordt vaak gebruikt om in een drankje lagen aan te brengen door de drank via de steel langzaam naar beneden te gieten langs de lepel. Hierdoor komt de drank minder snel in het glas terecht en voorkom je dat de draken zich gaan mengen. Ook wordt een barlepel of cocktaillepel gebruikt om dranken met koolzuur (bubbels) in een glas te gieten, zoals mousserende wijnen en dergelijke, zodat de bubbels niet over het glas heen stromen.

Er zijn verschillende manieren waarop een barlepel of cocktaillepel gebruikt kunnen worden de gemakkelijkste is om de steel tussen de duim en wijsvinger houden en hier zacht mee roeren. Dit zorgt ervoor dat alle smaken perfect samen worden gevoegd tot 1 smaak sensatie

Kenmerken Barlepel / Cocktaillepel gedraaid handvat 27cm


✔ Lengte: 27 cm
✔ Handvat: Gedraaid
✔ Materiaal: RVS

✔ Vaatwasmachine veilig: Ja

Artikel informatie

Product code00326
Aantal producten1 stuks
MateriaalRVS
ProductenBarlepel
MerkBarspullen

Wat is een barlepel?

Een barlepel, ook wel cocktail lepel genoemd is een lange lepel welke gebruikt wordt bij het maken van diverse cocktails en drankjes. De lepel wordt gebruikt bij het roeren, maar ook afmeten van cocktails.

Hoe gebruik je een barlepel?

Stirren

Bij koolzuurhoudende cocktails die je in het glas maakt gebruik je een barlepel om te stirren. Je schenkt de ingrediënten in het glas. Met de barlepel stir je om de verschillende smaken goed te mengen met het ijs totdat de buitenkant van het glas helemaal koud is.

Layeren

Layeren doe je bij cocktails die je in laagjes maakt. Hierdoor krijg je een mooi presentatie effect. Je gebruikt hiervoor de platter kant van je barlepel bij het uitschenken.