Op dit moment is her helaas niet mogelijk om uw bestelling af te ronden. Onze excuses voor het ongemak.

Vandaag voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Vandaag voor 18:00 uur besteld, vandaag verzonden

Vandaag besteld, maandag verzonden

Gratis verzending boven € 60,00
Betaal zoals jij dat wilt Betaal achteraf, met Ideal of Creditcard
Maandag tot Zaterdag geleverd, ook in de avond

Bierglazen

18 Artikel(en)

per pagina

18 Artikel(en)

per pagina

Het perfecte bierglas?

Dan zit je bij Barspullen helemaal goed. Het ideale glas voor bij je biertje is geheel afhankelijk van het concept of soort bier dat wordt gedronken. Van proefglazen voor de echte bierliefhebbers, stoere bierpullen, mooie pints of een ouderwets fluitje. Zo biedt Barspullen verschillende soorten bierglazen in een tal van verschillende inhoudsmaten.

Bierglazen voor ieder biersoort

Om optimaal te genieten van allerlei verschillende bieren, is het belangrijk dat het bier uit de juiste bierglazen gedronken worden. Pils kan bijvoorbeeld gedronken worden uit een vaasje of een ‘fluitje’ maar ook erg lekker uit een glas op een voetje. Dit zijn dunne glazen die geschikt zijn voor een dikke schuimkraag.

Weizenbier (of witbieren) worden het best gedronken in hoge bierglazen met de vorm van een zandloper. De hoogte van het glas zorgt er voor dat je de kleur van het bier beter kan bekijken. Bij een goed uitgeschonken weizen komt de schuimkraag net boven het glas uit, de zogeheten schuimhoed. Dit ziet er erg tof uit. In de weizenglazen past vaak een halve liter bier.

Bockbier wordt geschonken in Cervoise bierglas( tulpvormig bierglas). De vorm van deze bierglazen helpt de aroma’s op de juiste manier te verspreiden. Ook helpt de tulpvorm mee aan het creëren van een dikke schuimlaag. Naast Bokbieren worden ook vaak de zwaardere blonde bieren uit tulpvormige bierglazen gedronken.